Adres

ABS Projecten BV
Wierickewijk 1
3831 MA Leusden

T: 0341 - 263767
F: 0341 - 263779
E: info@absprojecten.nl


Bouwadvies

Heeft u bouwkundige vraagstukken? Dan bent u bij ABS Projecten aan het juiste adres! Wij hebben jarenlange ervaring met uiteenlopende bouwprojecten.

> Lees meer...


Bouwkosten

De laatste jaren zijn gebouwen steeds complexer geworden en de bouwkosten hiervan steeds belangrijker. De bouwkosten van een gebouw worden vaak als rode draad gebruikt binnen een project.

> Lees meer...


Bouw- en projectmanagement

ABS Projecten neemt de algehele zorg in overleg met u als opdrachtgever voor de ontwikkeling en realisatie van bouwwerken op zich.

> Lees meer...


Zwembaden

Eén van de kernactiviteiten van ABS Projecten is de grote mate van kennis betreffende het ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van zwembaden.

> Lees meer...


Zwembadoverkappingen

Naast het ontwerpen, ontwikkelen enrealiseren van zwembaden kan ABS Projecten u ook een totaalconcept aanbieden voor een zwembadoverkapping met semi-mobiel schuivende delen [motorisch bediend] welke over een bestaand buitenbad wordt gebouwd.

> Lees meer...

Bouwkosten

Bouwkosten

De laatste jaren zijn gebouwen steeds complexer geworden en de bouwkosten hiervan steeds
belangrijker. De bouwkosten van een gebouw worden vaak als rode draad gebruikt binnen een project. 
Wij hebben op dit vakgebied de specialistische kennis in huis om deze kosten duidelijk en op een
goede manier in kaart te brengen.
Wij kunnen op het gebied van bouwkosten de volgende onderdelen verzorgen:
 
Elementenraming
Op basis van onze kennis en ervaring stellen wij een elementenraming op. 
Wij gebruiken hierbij de prijsopbouw van referentie projecten welke reeds voltooid zijn.
 
Directiebegroting
Voordat het aanbestedingstraject wordt ingegaan is er nog een laatste toets mogelijk.
Op basis van de [D]efinitieve [O]ntwerp tekeningen en/of de bestekstukken c.q. technische omschrijving wordt een directiebegroting opgesteld. Aan de hand van deze directiebegroting met marktconforme prijzen kan de inschrijfbegroting van de aannemer worden gecontroleerd. 
 
Inschrijfbegroting
Het verzorgen van het gehele traject tot de inschrijfbegroting waar onder lichtdruk-werkzaamheden, offerteaanvragen bij onderaannemers c.q. leveranciers, het maken van borderellen, uittrekken van hoeveelheden, manuurnormering, afprijzen van materiaal, prijzen onderaannemers, opstellen van offertevergelijk en het uitwerken van bezuinigingen en/of alternatieven.   
Tevens kunnen wij een gespecificeerde begroting aanleveren ten aanzien van de algemene bouwplaatskosten. 
 
Controleren/beoordelen van begrotingen
Indien u als opdrachtgever er voor kiest slechts één partij uit te nodigen om een prijs te maken dient u erop te kunnen vertrouwen dat u marktconforme prijzen krijgt. Wij kunnen als onafhankelijk bureau de door de aannemer gemaakte begroting beoordelen op compleetheid en marktconformiteit.    
 
NB. Bovengenoemde begrotingen/ramingen worden gemaakt in het calculatieprogramma IBIS-TRAD. Samenwerking met andere begrotingsprogramma's is mogelijk doormiddel van het uitwisselen van de bestanden via CUF.
De begrotingen kunnen naar wens van de opdrachtgever op zowel STABU volgorde dan wel volgens de NL [SFB] codering worden aangeleverd.